Lista serviciilor medicale

CHIRURGIE LAPAROSCOPICA

Chirurgia laparoscopică a devenit o rutina în tratamentul multor afectiuni chirurgicale, nu doar datorită abordului mai larg și vizualizării mai bune, ci și datorită efectului cosmetic. La acestea se adauga și o spitalizare de mai scurtă durată și dureri postoperatorii mult reduse comparativ cu chirurgia clasica. Un numar mare de interventii chirurgicale pot fi efectuate pe cale laparoscopica, printre care mai cunoscute sunt tratamentul: litiazei veziculare, apendicitei acute/cronice, chisturilor ovariene, herniei hiatale, herniilor inghinale, herniei ombilicale, afectiunilor splinei (splenectomie), afectiunile intestinului subtire si gros (colon), ale rectului (rezectie sau amputatie de rect), rezectii hepatice limitate, etc.

CHIRURGIE ONCOLOGICA

Consultatiile de chirurgie oncologica se acorda pacientilor cu patologie oncologica inaintea interventiei chirurgicale precum si la controalele ce se efectueaza postoperator. Pacientii care nu beneficiaza in primul timp terapeutic de interventie chirurgicala sunt orientati spre terapii neoadjuvante in servicii specializare (chimioterapie, radioterapie, etc.), urmand ca in timpul secund sa fie consiliati pentru interventia chirurgicala.

CHIRURGIE HEPATO-BILIO-PANCREATICA

Consultatii si programari pentru patologie chirurgicala in cazul bolilor hepato-bilio-pancreatica

CHIRURGIE “FARA CICATRICE”

În ultimii ani au fost dezvoltate noi tehnici laparoscopice care utilizează trocare mai subțiri, un singur trocar (tehnicile SILS) sau interventii prin orificii naturale (NOTES) în vederea reducerii complicațiilor incizionale și îmbunătățirea aspectului cosmetic postoperator. În prezent utilizarea tehnicii SILS a crescut foarte mult în popularitate mai ales datorită rezultatului cosmetic: abdomenul fără cicatrici, obținut prin plasarea trocarului la nivelul ombilicului. Tehnica SILS mai este cunoscută și sub denumirea de chirurgie endoscopică prin orificii naturale embriologice E – NOTES (Embryonic Natural Orifice Transumbilical Endoscopic Surgery). Industria din domeniu a observat foarte repede evolutia pieței pentru aceste tehnici chirurgicale impulsionate de presiunea publică în vederea îmbunătățirii cosmeticii postchirurgicale și a dezvoltat o gamă largă de camere, instrumente și trocare pentru aceste tehnici.

Prin aceasta tehnica se pot efectua diverse interventii chirurgicale ca : apendicectomie, colecistectomie, chisturi ovariene, etc.

CHIRURGIE BARIATRICA

Pentru interventiile chirurgicale bariatrice sau metabolice, consultul chirurgical preliminar face parte din complexul sistem de evaluare multidisciplinara la care este supus pacientul obez. Tipul procedurii se alege in functie de caracteristicile pacientului si luand in calcul si obiceiurile acestuia.

HOMEOPATIE CLASICA

Consultatiile de homeopatie acordate in Centrul medical « Karma Medical » respecta principiile homeopatiei clasice (uniciste) promovate de renumitul Profesor George Vithoulkas din Grecia, laureat al premiului Nobel Alternativ. In plus in ajutorul medicilor homeopati de la acest centru vine si aplicatia VithoulkasCompass, un instrument electronic performant, ce ajuta la formularea cat mai exacta a diagnosticelor homeopatice. Totodata majoritatea medicilor ce isi desfasoara activitatea in acest Centru Medical au urmat cursurile Academiei Internationale de Homeopatie Clasica din Alonissos (Grecia).

MEDICINA DE FAMILIE

Consultatii de medicina de familie

ECOGRAFIE ABDOMINALA

Este o metoda diagnostica imagistica non-invaziva ce permite evaluarea organelor intraabdominale, este repetabila si nu iradiaza organismul. Unele organe sunt mai facil de examinat (ficat, splina, rinichi, pancreas, vezica urinara, prostata) pe cand altele sunt mai dificil de vizualizat (intestin subtire si gros, etc.). De asemenea examinarea depinde de operator precum si de aparatul pe care se realizeaza examinarea.